Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kazanlik
64. mesajdaki endilseler yerindedir ve haklilik payi vardir. konunun bu dogrultuda dusunulmesi gerekir. ekonomik gosregelere gelince dedigim gibi tabloya nereden baktiginiza bagli. Projenin 30milyar $ oldugunu varsaydigimizda bu para ile Turkiye ve Istanbul icin daha iyi ne yapilabilecegini tartisalim. Fikir uretelim. Paramiz yok, battik , bittik, rant var v.s. dusunceler bana gore gercekci degil. projenin bir ayagi anadolu otoyolu ve 3. kopru. trafigi rahatlatacak bir cozum. projenin diger ayagi yeni yapilacak konutlar ve yikilacak olan depreme dayaniksiz evler. belkide bogazin altina yerlestirilecek turbinler ve elektrik uretimi.
bu proje gibi ya da cok daha guzel ve akilli projeler onumuzu acacaktir. Olimpiyatlarin Turkiye`de yapilmasini saglayacaktir. bir cok yatirim pesinden gelecektir.
|
Arkadaşım kazanlık, görüşünün sunduğu pembe vaatlerin arkasındaki karamsar tablonun varlığından haberdar olmamayı hiç yakıştıramadım bu sitede olmandan çevrecilik bilgileri almamana şaşıyorum, olayın hiç şu yüzünden bakıp düşündünüzmü, kara denizin kot farkının ak denizden yüksekliğinin dolayı açılacak bir kanalla bu suların kotunun düşerek başta tuna kara denize akan akarsuların yataklarındaki çekilmeler yaşanarak bu ülkelerin ekolojilerindeki dengenin bozulma boyutlarını yok saymak bece biraz fazla saflık olmuyormu.
Sonra trakya topraklarının bu bölgedeki taban suyunun 25 mt kanala drene edilerek yaşanacak kuraklığın bedeli kanalın ekonomik getirisinin çok üstünde çevre zararlarına yol açacağını düşünmemek en büyük rant cambazlığı ile açıklamak bence inasan onura yakışmıyacak suçlardan daha beteri olduğunu anlamamak için büyük bir aczin içinde olmaktan öte bir duyguyla açıklanamaz.
Sizi sağ duyuya davet ederek dış dayatmaların içteki yönetim yandaşlarının bu seçim arifesindki gündemi meşgül ederek halkın temiz oyları üzerindeki kirli emellerine hizmet eden bu çılgın projeye yalakalık eden anlayışınızı kınıyorum.