View Single Post
Eski 01-05-2011, 21:02   #257
ahmetihsan
Ağaçsever

ahmetihsan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2011
Maydonoz Yetiştirmede İlk Deneme

Merhabalar;
Sitenizi yeni gördüm.İlk denememi ve yaptıklarımı sizlerle paylaşıp,tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.29.Nisan tarihinde balkon dikdörtgen saksısında maydonoz yetiştirmek için çalışmaya başladım. Ormandan ağaç altı toprak aldım ve bahçe toprağını karıştırarak saksıya yerleştirdim.Toprağın üzerini nemlendirdim. Maydonoz tohumlarını elle serpiştirdim.(Sitenizden yeni öğrendim ki tohumları 2-5 gün suda bekletmek gerekirmiş.Ama ben bekletmedim.) Üzerine 1 cm kalınlığında aynı topraktan serdim. Pet şişe ile kapağını ince delikler açarak sulama yaptım. Oldukça bol suladım. Üzerini streçle kapladım. Ertesi gün yine bir pet şişeyle aynı şekilde suladım. Acemi olduğum için şu sorularıma detaylı cevap verirseniz sevinirim.
1- Ne kadar süre ile ne kadar su dökmeliyim? 2-Streçle ne kadar kapalı olarak duracak? Streçten hava almaması zararlı olmaz mı? (Gerçi sulama yaparken günde bir açıyorum streci) 3- Şu anda ev içinde duran saksıyı ne zaman balkona çıkarmalıyım? Bu konuda acemiyim lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.. Maydonoz saksılarının ve toprağın resimlerini görüntüdeki gibi Şayet Çimlenme olduğunda tekrar resimlerini göndereceğim. Name:  saksikck.JPG
Views: 1669
Size:  50.2 KB Name:  saksistrec.JPG
Views: 1597
Size:  44.5 KB Name:  saksitprak.JPG
Views: 1667
Size:  46.7 KB

ahmetihsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön