Konu: Kumru
View Single Post
Eski 01-05-2011, 10:19   #33
manisali64
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-05-2011
Herkese merhabalar ve koccamaann bir günaydın diyerek başlamak istiyorum sözlerime bende bu siteye yeni üye oldum bunun sebebinide dün akşam benim odamın penceresinin önünde farkettiğim kumru yuvası ve içindede bir de şirin ve minik bir yumurta olan maaşşaallah diyim bir yuvayı ve anasını farkettim
Hemmen yiyecek koydum su koydum yalnız akşam gitti gece sabaha kadar yoktu annesi üzerinde sabah kalkıp baktığımdada üzerindeydi inşaallah yumurtaya bişiy olmaz bu ilk değil 2008 dede aynı yerin tam karşısına yanılmıyorsam yuva yapan kuşun yavrularıydı bunlar onlar geldi diye tahmin ediyorum
Şimdilik bir problem yok 2008' den tecrübeli olduğum için bakıyorum onlara resmen bakıcı olduk ama benim 2008' deki kumrulara bakmam çok enteresandı kumru yuva yaptı: Açılır pencerenin önüne yumurtaların olduğu ilk gün hemen oraya bir avuç ekmek kırıntısı koydum baktım yemiyorlar narin narin yiyorlar kendi kendime dedim bunlar herhalde yeni beğenmedi bende evde bir hayvan besliyordum; Kanarya onun yeminden verdim baktım hemmen yiyorlar sonra birde bir kilo buğday verdim oh hanımefendinin keyfine diyecek yoktu ama öyle enteresanki pencereyi açıyorum hayvan kuluçkadayken bile hiç kaçmıyor ama gardını alıyor ve biraz yaklaştımmı hemmen kanatlarıyla bana saldırıyor du hiç aldırış etmedim defalarca aynı şeyi yaptım durdum icabında ellerimle baktım onlara karpuz koydum, domates koydum, ekmek koydum
Yaz ayıydı hava nasıl sıcak anlatamam size benim pencerenin önü kuş cennetine döndü o kumru çiftinden başka yuva yapan yok ama diğer kuşlarda geliyor yalnız sadece serçeler ama içimden gelin dedim gelin bende hepinize yetecek kadar yem var günde 7-8 defa orayı bir avuç buğdayla yemliyordum ve günde üç defada bir su kabına da su doldurmayıda ihmal etmiyordum
Derken bizim kuş bana alıştı kaçmıyordu pekde saldırmıyordu ama biraz daha yaklaştığımı farkettiği an analık içgüdüsüylede hemen saldırıya geçiyordu bende aldırış etmiyordum ama bazen parmaklarımın ucundanda yemini buğdayını yerdi bende sıkılmasın utanmasın diye uzaklaşıverirdim pencerenin önünden uzaklaştığım anda hayvan sanki beni anlıyormuş gibi bakardı bana ve başlardı yemini yemeğe sonrada içerdi suyunu bazen kuluçkadan kalkmazdı bende kuluçkanın içine dökerdim buğdayları
Hayvan öyle enteresan olmuştuki her yeri yem dolu baba da gelirdi ordan yerdi artık kuluçkadaki dişi kuşu öyle bir alıştırmıştımki hayvan kuluçkadan yumurtalarının üzerinden kalmadan yanıbaşındaki ve altındaki yemlerden yerdi karpuz koyardım yerdi, domates koyardım yerdi, yumurta koyardım yerdi, üzüm koyardım yerdi, afiyetle güçlendiler sonra da yavrular çıktı büyüdü palazlandı bende onları severdim başını okşardım baktım sonraları ne anne geliyor nede baba geliyor aslında geliyorlardı ama seyrekleşmeye başlamıştı yuvaya gelişler bende bir gece dayanamadım aldım onları baktım biraz havada serin gibiydi ikisinide sardım sarmaladım sııkıp sevesim geldim
Sonrada hayvanlarda ne enteresanki yavrularda bana aynı duyguyla yaklaşıyorlardı baktım tirtir titriyor biraz üşümüş herhalde yavruyu avucumun içine kafası başı dışarıda olacak şekilde kapattım birisinide bıraktım bir köşeye biraz durdu baktım sıcaktan biri elimde uyuya kalmıştı, titremeside kesilmişti ötekide uçmaya çalışıyordu neyse sonra tekrar yerlerine koydum bu şekilde uğraştım durdum onlarla sonrada zamani gelincede uçup gittiler bendede kalan kirli bir cam ve pencere önü onlarıda temziledik herşey bitmişti şimdi aynı şey bi daha olmayacak 2008 deki gibi yapmıyacağım ama yem ve su konusundaki tavırım asla değişmez bu sabah baktım kuş yemini onlara verdim nasıl yiyorlar sonra biraz evde darı vardı ondan koydum önlerine markettende Aşurelik buğday aldım biraz onlarıda koydum önüne hayvan öyle enteresanki ben öyle yaptıkça yuvayı bozuyor ve açılan pencereye doğru yaklaştırıyor yuvasını erkekte geliyor ikide bir ağzında çam dalı, ince dal ne bulduysa getiriyor yalnız bişiy dikkatimi çekti direkt koymuyorlar çam dallarını ve dal parçalarını önce dalların sivri ve sert taraflarını gagasıyla ezip öyle koyuyor yuvaya bakalım nolacak bizim kumrucuklar bide ötüyor guguuuuuk guuukk diye mükemmel bir atustikle ötüyor bakalım hayırlısı bize gene bakıcılık yapmak düşüyor düşüyor galiba ))

Düzenleyen manisali64 : 01-05-2011 saat 12:52 Neden: yazım yanlışları ve imla bozukluklarından dolayı
manisali64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön