View Single Post
Eski 01-05-2011, 02:25   #1217
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Bahçemi baştan sona tekrar gezdim. Ne yalan söyleyeyim her yıl yetiştirdiğim değişik bitkileri görünce ve bahçemdeki çok yıllık bitkilerin gelişmelerini görünce ne hamarat kadınmışım dedim kendime.

Bahçem en keyifli baharını ve yazını 2009'da yaşamış. Lisianthusların açması güzelliğine güzellik katmış. İlk Çan Sarmaşığı çiçeğiyle tanışmamdaki heyecanım ise okurken çok güldürdü beni. 2010 yazı çok nemli, sıcak ve bahçeler açısından hastalıklı geçen bir sezon olmuştu. Hemen hiç sebze-meyve alamamıştım, bitkilerim için de keyifsiz geçmişti.

Geldik 2011 yazına... Benden yeni fotoğraflar bekliyorsunuz. Sürprizim var demiştim, paylaşmadım diye belki de alındınız.

Bir şarkı var ya... "Sil baştan başlamak gerek bazen, Hayatı sıfırlamak... " diyor.

Evimizi 3-4 ay önce sattık, satar satmaz yeni bir yer aldık ve 3 aydır yeni(adı yeni kendi eski) evimizin tadilatlarıyla uğraşıyoruz. Ancak önümüzdeki hafta bahçesine sıra gelebiliyor.

Ağaçlar.nete 2007'de üye olmuşum, 4 yıldır eğitim görüyorum denilebilir. Öğrendiklerim sayesinde, daha bilinçli, daha seçici, daha düzenli ve daha renkli bitkilerin olduğu bir bahçe hazırlamak amacındayım. Yeni bahçem bu bahçenin yarısı kadar olacak ama yapacağım düzenlemelerle görsel açıdan çok daha keyifli olacağına inanıyorum.

İlk başta, "Bu sefer çim kullanmayacağım, bu sefer fazla düzenli bahçe hazırlamayacağım" desem de bunun beni mutlu etmeyeceğini anladım. Yine çim kullanacağım, yine düzeni sağlayacağım ama bunun yanında tüm yıl dönüşümlü çiçeklenecek bitki seçimine özen göstereceğim. Bu sefer sebze bahçem, meyve ağaçlarım olamayacak ama ben yine de bir iki domates-biber yetiştirecek bir yer ayarlarım diye düşünüyorum.

Şimdiye kadar bahçemi-bitkilerimi takip edip, beğeni dolu, destekleyici ve övgü dolu yazılarınızla beni daha da heveslendirip mutlu ettiniz, çeşit çeşit bitkiler, tohumlar hediye ettiniz, hayatıma keyif kattınız. Tek tek hepinize çok teşekkür ederim.

Pek yakında "Limon'un Bahçesi" açılacak yeni bir beyaz sayfayla devam edecek. Umarım sayfalarını renklendirmeyi başarırım.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön