View Single Post
Eski 30-04-2011, 23:37   #8511
zappie
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz01 Mesajı Göster
*** ben menekse yapraklarını ektim peynir kabının içinde sanki sera gibi oldu tuttu ama yaprak vermedi yeni kök vermiş 1 ay olacak nerdeyse bende baska bi saksıya aldım bi sakınca olurmu menekseyle ilk iletişimim bu günde beyaz bi menekşe satın aldım onun kırık yapraklarıı aynı sekilde ektim biraz yol güsterirmisiniz ))))))
Benim 1 yildir yavru vermemekte direnen yapraklarim da var, 4 ayda cicek acan da. 1 ay yavru almak icin kisa bir sure. Belki su icinde minik olusumlari farkedebilirsiniz, ancak topraga direkt dikim yapilan bir yaprakta 2 aydan once yavru gormek biraz fazla beklentiye girmek olur. Kirik, yirtik yapraklariz diger yonlerden saglikli iseler ve sera icinde 1 haftada curumez iseler saglam yapraklardan daha cabuk yavru vereceklerdir.
Dikimden 1 hafta sonra yapraginiz canliligini koruyorsa isler yolunda gidiyor demektir. Size kalan sabretmek, yapragi yerinden oynatmamak. Baska kaba aktarirken gozle gounmeyen toprakla kapli minik yavrulari zedeleyebilirsiniz, yavru alma sureniz uzar.

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön