Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz01
*** ben menekse yapraklarını ektim peynir kabının içinde sanki sera gibi oldu tuttu ama yaprak vermedi yeni kök vermiş 1 ay olacak nerdeyse bende baska bi saksıya aldım bi sakınca olurmu menekseyle ilk iletişimim bu günde beyaz bi menekşe satın aldım onun kırık yapraklarıı aynı sekilde ektim biraz yol güsterirmisiniz  ))))))
|
Benim 1 yildir yavru vermemekte direnen yapraklarim da var, 4 ayda cicek acan da. 1 ay yavru almak icin kisa bir sure. Belki su icinde minik olusumlari farkedebilirsiniz, ancak topraga direkt dikim yapilan bir yaprakta 2 aydan once yavru gormek biraz fazla beklentiye girmek olur. Kirik, yirtik yapraklariz diger yonlerden saglikli iseler ve sera icinde 1 haftada curumez iseler saglam yapraklardan daha cabuk yavru vereceklerdir.
Dikimden 1 hafta sonra yapraginiz canliligini koruyorsa isler yolunda gidiyor demektir. Size kalan sabretmek, yapragi yerinden oynatmamak. Baska kaba aktarirken gozle gounmeyen toprakla kapli minik yavrulari zedeleyebilirsiniz, yavru alma sureniz uzar.