Sayın AizoaceaeFAN selamlar.
Tekrar cesaretimi toplayarak tohumdan lithops yetiştirme sürecine başladım. Afacanlar ucunu göstermeye başladı bile.
Daha önceki denemelerimde tohumlar #661 numaralı mesajınızdaki kıvama geldikten sonra aniden sönmeye geldikleri hızla kaybolmaya başlamıştı.
Yavrular yaklaşık 2-2,5 aylık olana kadar problem yok ancak daha sonra birşeyleri yanlış ya da eksik yaptığımız aşikar...
Sevgi de veriyoruz ama bu işin farklı bir sırrı var gibi. Ne zaman kabın kapağını çıkartmalı, günde ne kadar havalandırılmalı, ne zaman fısfıslamalı, güneş görmeli mi, su ne kadar vermeli, gübre verilmeli mi, toprak değiştirilmeli mi (sanki fazla fısfıstan toprak beton etkisi yaratıyor), gece nerde durmalı,ışık ister mi, vantilatör takviyesi ne zaman kaç dakika gerekir, kaç haftalıkken neler yapılmalı...
Tüm tohum türlerinin bakımı farklılıklar gösterse de genel olarak tecrübelerinizi adım-adım, ay-ay özetleyecek bir rehberi, zaman bulduğunuz ölçüde, forumda özetleyebilir misiniz.
Daha önce tecrübeler paylaşılmış olsa da özellikle çimlenme ve ilk gelişme sonrasındaki safhaları detaylıca paylaşmanızı sadece kendim değil 80-100 yeni lithopsçuk ve forumdaki diğer mini lithops katilleri adına rica edebilir miyim.
Şimdiden teşekkürler, Saygılar...
|