Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 29-04-2011, 14:39   #635
feyzon
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Ertop Mesajı Göster
Sayın FEYZON
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sizden özür dilerim. yanlış bir anlaşılma oldu galiba ters T aşının yapımını biliyorum. Benim öğrenmek istetiğim ters Dut, ters kiraz vb. gibi ağaçlar şemsiye şeklinde duruyorlar ....
kalem aşılarımı makasla yaptım ve makasla yaptığım aşıların tamamı tuttu.(ayva, erik, kayısı, şeftali, ceviz, dut, zeytin, mandalina ve incir) hiç zaiyat yok. buna bende çok sevindim. özellikle ceviz aşısını tutturamıyordum. bu sene makasla yapmış olduğum aşılar tuttu. bu aşıların fotoğraflarını en kısa zamanda yayınlamak istiyorum. selamlar.
Selamlar,
Bildiğim dut ve bazı ağaçların ters büyümelerinin nedeni ağacın özelliği ile ilgili. Herhalde genler veya doğal mutasyon sonucu yapılabilen bir olay. Aşı ile yapılabileceğini sanmıyorum.
Sizin yaptığınız makasla kalem aşısı nasıl oluyor acaba? En kısa zamanda resimleri görmek isterim. Yapılış sırasında da çektiyseniz çok güzel demektir. Aşı oldukça dikkat isteyen bir işlem. %100 lük değil 70 lik bir başarı bile büyük bir oran demektir. Tebrik ederim. Ben şimdiye kadar dut, erik, kiraz, armut aşıları yaptım. Ancak hiç büyük bir kısmı tutmadı. Cevizde ise hiç denemedim. Cevizde öz suyunun gözü yakmaması gerekiyormuş sanırım. Bunlara dikkat etmek gerekiyormuş. Selamlar.

feyzon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön