View Single Post
Eski 29-04-2011, 14:14   #1185
Phin
Ağaç Dostu

Phin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arzu-bursa Mesajı Göster
İki gün önce,bir kamkat aldım ve onun bakımı ile ilgili araştırma yaparken,keyifli ve kafamdaki soruların cevaplarını bulacağım bir paylaşım sitesi bulduğumu düşünerek üye oldum.Alırken biraz tereddüt ettim.Çünkü yaprakları sarımtırak,sanki sağlıksız gibi geldi.Üzerinde 3-4 adet meyvesi var.Ama tanıdık biri verdiği için inanmak durumunda kaldım.Dün saksısını değiştirdim ve terasa mandalina ağacımın yanına koydum.Bursada yaşayan arkadaşlar varsa havalar serin ve yağmurlu gidiyor.Ne yapmalıyım içeri kapalı çiçeklerle donattığım bir balkonum var orayamı alayım,yoksa bu havalar etkilemez terastamı kalsınlar.(mandalina ağacım içinde aynı soru geçerli)BU arada torflu toprakla saksıya yerleştirdim.Doğrumu yaptım.Bu birkaç aya kadar sadece uzaktan sevdiğim çiçeklere müthiş ilgi duymaya başladım kapalı balkonumu tamamen bir bahçeye çevirdim ve bana süper keyif veriyor.Kendimi çok çocuklu bir anne gibi hissediyorum)))
merhaba,
benim kamkatım (ve hatta klemondin de) da hava değişikliğinden hiç hoşlanmadı. Bu kışı İstanbulda balkonda geçirdi ve yaprak dökmedi. Çok soğuk olmasa da kar yağdığı günler de oldu bu kış. Sadece direk rüzgar almayacak şekilde yerleştirdim. Geçen yıl kışı içeride geçirince tüm yapraklarını dökmüş, balkona alınca canlanmıştı. bu yüzden tekrar yer değiştirmedim.

Benimkinin başı kargalarla dertte, sürekli meyvelerini çalıyorlar.

Phin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön