View Single Post
Eski 28-04-2011, 23:58   #613
maybach
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2011
Şehir: ege
Mesajlar: 282
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Bayağı sosyetik bir enzim olmuş. Fermentasyonun özeti Şeker yani glikozun parçalanması olayıdır. Melas bu aktivasyonu tetikleyecek en ucuz malzeme olması dolayısıyla öneriliyor. Ama ben baklava şerbeti ile yapacağım derseniz onunla da olur.

C6H12O6 → 2C2H5OH + 2CO2 + 2 ATP (açığa çıkan enerji:118 kJ mol−1)

Şeker (glikoz) → Alkol + Karbon Dioksit + Enerji (ATP)

Şaka bir tarafa yaratıcı bir çözüm olmuş, kutlarım. Bu arada bakarsınız fındığın içeriğindeki minerallerden dolayı etkili bir gübrede oluşur. Başarılar...
finduk yok içinde saf acı çikolata yağsız izlemeye devam edicem bakalım belkide nobeli bu yıl ben kaparım umutlandırdınız beni

maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön