Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan
Bayağı sosyetik bir enzim olmuş. Fermentasyonun özeti Şeker yani glikozun parçalanması olayıdır. Melas bu aktivasyonu tetikleyecek en ucuz malzeme olması dolayısıyla öneriliyor. Ama ben baklava şerbeti ile yapacağım derseniz onunla da olur.
C6H12O6 → 2C2H5OH + 2CO2 + 2 ATP (açığa çıkan enerji:118 kJ mol−1)
Şeker (glikoz) → Alkol + Karbon Dioksit + Enerji (ATP)
Şaka bir tarafa yaratıcı bir çözüm olmuş, kutlarım. Bu arada bakarsınız fındığın içeriğindeki minerallerden dolayı etkili bir gübrede oluşur. Başarılar...
|
finduk yok içinde saf acı çikolata yağsız izlemeye devam edicem bakalım belkide nobeli bu yıl ben kaparım umutlandırdınız beni
