View Single Post
Eski 28-04-2011, 21:09   #612
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Bayağı sosyetik bir enzim olmuş. Fermentasyonun özeti Şeker yani glikozun parçalanması olayıdır. Melas bu aktivasyonu tetikleyecek en ucuz malzeme olması dolayısıyla öneriliyor. Ama ben baklava şerbeti ile yapacağım derseniz onunla da olur.

C6H12O6 → 2C2H5OH + 2CO2 + 2 ATP (açığa çıkan enerji:118 kJ mol−1)

Şeker (glikoz) → Alkol + Karbon Dioksit + Enerji (ATP)

Şaka bir tarafa yaratıcı bir çözüm olmuş, kutlarım. Bu arada bakarsınız fındığın içeriğindeki minerallerden dolayı etkili bir gübrede oluşur. Başarılar...

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön