View Single Post
Eski 28-04-2011, 18:24   #825
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sevgili gündöndü,

Merih suyun analiz raporunu okuyunca şaşırdım. Ama hemen unutmadan şunu söyliyeyim Kudret Bey' in hazırladığı reçete eritilirken ve sistem için besin eriyiği hazırlanırken nerede ise saf su sayılabilecek su dikkate alınarak elementler hesaplanmıştır. Buna ilave olarak birde Merih suyun içindeki mineraller ilave olursa besin eriyiğinin formülü çok değişir ve belki domatesin istemediği bir formül ortaya çıkabilir ve sen EC, pH kontrollerinde başarılı olamaz sürekli EC ve pH ayarlamak zorunda kalırsın.

Sana tavsiyem mesajında bahsettiğin pH' ı 7-8 olan ve EC değeri de 0,4 - 0,5 mS olan içme veya çeşme suyu kullan. Olayı sadece pH kontrolü ile götüremezsin, mutlaka EC kontrolüde yapman gerekir. Bu yeni su ile hazırladığın besin eriyiğini Kudret Bey' in önerdiği şekilde yaparsan domates için en uygun çalışma aralığı pH= 6 - 6,5 , EC=2,0 -2,5 arası olması lazım. Zaten tarife uygun karıştırırsan bu değerler çıkacaktır.

Merih Su piyasada soda diye satılan doğal mineralli suya benziyor ama 5 litreliğini ilk defa gördüm. Bu arada dersini iyi çalışmamışsın Kudret Bey duymasın. Kafanın takıldığı bir yer olursa sormaktan çekinme. Topraksız tarımın geleceği senin okuldaki yapacağın tanıtıma bağlı, bunu unutma. Sen başarısız olursan bir çok insanın gözü korkar. Başarılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön