Sn. Sarıcan öncelikle uyarınız için çok teşekkür ederim. Mesajınızı okuduktan sonra sistemdeki suyun Ph seviyesini ölçtüm. Ölçümlerimi dijital pH metreyle yapmadığım için çok hassas ölçümler değil ama pH kağıdının rengi 6-5 arası ancak 6 ya daha yakın değerlik gösteriyordu. Bunun üzerine sisteme biraz yemek sodası ilave ettim ve elde ettiğim ph seviyesi 6-7 arası ancak 6 ya daha yakın bir değerdi. Sanırım sorunu böylece çözmüş oldum. Umarım geç kalmamışımdır. Aslında bu konuda Sn. Kudret Tezel'de çok fazla açıklama yapmıştı ancak kısa sürede çok fazla kaynak okuyup anlamaya çalışmamdan olsa gerek yinede böyle önemli bir hata yaptım. Fidelere destek konusunda da önerinizi dikkate alarak yarın bitkiler için satılan yeşil plastik kaplamalı desteklerden edineceğim. Merih marka su şişesinin üzerindeki analiz raporunu aşağıya ekliyorum, suların pH dereceleri konusunda araştırma yaparken rastladığım en düşük pH seviyeine sahip su buydu. Diğer markaların Ph değerleri Sn. sercan 1969'unda dediği gibi 7-8 arası değişiyordu.
|