Bahçede'ki duvar, direk ve taş boyaması için almayı düşündüğüm ve tv.ler'de reklamı olan boya tabancalarını kullanan kişilerin izlenimlerini, çeşitli forumlarda iyice araştırıp okudum ve almamaya karar verdim.
Çünki her konuda olduğu gibi, bu konuda'da memnun olan ve olmayan diye 2 karşıt görüş var ama her iki taraf'ta, boya motorunun yüksek ses çıkardığında birleşiyorlar. Bende zaten sessiz olduğunu zannettiğim için alacaktım. Yüksek ses çıkardığına göre, boşu boşuna para vermenin anlamı yok. Kendi küçük kompresörümüzü kullanmaya karar verdim.
Öncelikle bahçe duvarlarına beton sıva yaptıracağım ve sonra boyayacağım. Asma direklerini ise, her birini farklı renkler ile boyayacağım.
Örneğin; Canna'ların çevreleyeceği direği, ya sarı ya'da siyah renk yapmayı düşünüyorum. Kırmızı çiçekleri ve koyu yeşil büyük yaprakları, en çok bu 2 renk'ten birinin göstereceğini zannediyorum. Diğer direkleri mavi, turuncu, yeşil, bordo gibi renklere boyayacağım.
Bu nedenle, kol atmaya başlayan asma'nın kollarını birleştirip, tek bir hat üzerine topladım. Böylece, sebzeler için çok gölge etmeyecek şekilde, en karşıda'ki duvarın üzerine birleştirip, çardak tipinden tek bir hat tipine dönüştürdüm. Böylece hem bahçenin büyük bölümü güneş alacak, hem'de tadilat ve boya için fazla uğraştırmayacak.
3 günden beri devam eden yağmurlar yüzünden ve geçen c.tesi gününden beri arabamı sanayide'ki arkadaşlara bakım yaptırdığımdan dolayı (vize'si olacak), biraz bahçeyi boşlamak zorunda kaldım.
|