Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet
Merhaba sayın trida
Küp granit taşı tercihi iyi bir seçim, giriş yönünde sol tarafta istinat duvarına paralel bahçe bordürü ile 50-60 cm toprak alan bırakılarak çerceveye alınır, sağ tarafta yine bahçe bordürü ile çerçeveye alındıktan sonra küp taş döşemesi yapılır.
Tekerlek izi haricinde yeşil alan uygulamasını kullanılacak küp taş renk dokusuna uygun renk tonunda çim taşı kullanabilirsiniz. Çim taşının gözlerine isterseniz çim ekebilirsiniz veya yer örtücü çiçek açan bitkilerde kullanabilirsiniz bu uygulamaların haricinde çim taşı gözlerine renkli çakıllarda kullanabilirsiniz.
|
Teşekkürler Nuri bey, uygulama sonrası fotoğrafları paylaşacağım inşallah.
Son eklediğiniz fotoğraflardaki boşluklarda çiçek ve/veya çim için mi?
375-378 numaralı mesajlarda paylaştığınız girişi de çok beğeniyorum, ama bizim alan için uygun olur mu bilmiyorum.
Bahçemiz Kastamonu'da olduğundan nakliye de büyük sorun, siz bu büyüklük ve uzaklıktaki bahçelerle de ilgileniyor musunuz?
En azından Ağaçlar.net kullanıcılarına özel projelendirme hizmetlerinizden faydalanabilir miyiz?
Asıl belirlenmesi gereken bahçe girişinden itibaren garaja ve evin girişine giden yolda taşların seçimi, tasarımı ve döşemesi ile yürüme yollarının belirlenmesi. Tabi bahçe ve ev girişi ile yolun yanları da önemli. Çok keskin hatlar olsun istemiyorum. Bunu güzel bir taslak haline getirebilsek.
Tabi ne tür bir çim kullanılabileceği, yonca-rulo çim gibi ve bitkilerin yerleşimi de projelendirilebilir ve hatta uygulanabilir. Ama bütçe-maliyet ve konum olarak bakımı zor olmayan seçenekleri düşünmek gerekli.
Ne dersiniz, çok mu soru sordum?