Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabiat
Aslında eylemin yapılacağı gün ve saatte evde olmak yerine az çok sözümüzün geçebileceği cafe ,pastane gibi işyerlerine dağılsakta daha çok cep telefonu , daha çok ampul ,daha çok musluk kapattırsak fena olmaz değil mi ? Bir fikir benimkisi ne dersiniz
|
İlk önce çok güzel bir kullanıcı adına sahip olduğunuzu belirtmek isterim.
Ortaya koyduğunuz fikir çok güzel ve bir o kadar da önemli.
Ben projeden, evraktan falan pek anlamam. Benim yaşadığım çevrede de kirlilik başlangıcı var. Bu konuda kendi imkanlarımla, yaşadığım beldenin yönetimine bir proje sunmak istiyorum. Bu konuda özellikle birkaç gün veya birkaç hafta yoğun bir çalışma yapmaya karar verdim. Kirlilikle ilgili olarak fotoğraf çekme imkanım var. Bunları belgeleyerek, güzel bir anlatımla etrafımdaki insanları bilinçlendirmeye çalışacağım. Beldede bir şey olmazsa Ankara'ya kadar yolu var.
Dünyayı değiştirmek istiyorsak önce kendimizi (ve beraberinde etrafımızdakileri) değiştirmeliyiz.
Okyanuslar bile küçük damlalardan oluşmuştur.
Bu konuyla direkt ilgili olarak, "medeni" tabir edilen dünyaya "ilkel" tabir edilen büyük bir insandan bir söz:
"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak!.."
Kızılderili Şef Seatle
Saygılarımla...