View Single Post
Eski 27-04-2011, 17:01   #821
gündöndü
Ağaçsever

gündöndü's Avatar

Giriş Tarihi: 19-10-2010
Aşağıdaki sistemi haziran başında okulumun kiraz festivalinde açacağı stand için hazırladım. Amacım Türkiye de henüz yaygınlaşmayan ve halkın korkuyla baktığı topraksız tarım hakkında ziyaretçileri bilgilendirmek.

İşe önce sırık F1 domates domates tohumlarını torf-perlit-vermikülit karışımına ekerek başladım. Büyüme sürecinin hızlanması için küçük bir sera yapıp fideleri sıcak ortamda tuttum.

Fideler gerekli büyüklüğe erişince çeşme suyunun ph seviyesini 6 ya sabitlemek için çalışmalar yaptım ama ph kağıdıyla tam başarıya ulaşamayacağımı anlayınca ph derecesi 5.9 olan merih marka sulardan kullanmaya karar verdim. İlerde bitkinin salgılarından dolayı ph seviyesinin bozulmasına karşı önlem olarakta seyreltik sülfürik asit çözeltisi hazırlayıp bir kenara koydum. Belirli aralıklarla ph ölçümü yapıp sonuca göre kaplara bu seyreltik çözeltiden ilave edeceğim. Dün besin eriyiğini hazırlayıp, bugün de büyüyen domateslerimi sisteme aktardım. Hava motorunu kısık seviyede 18 saat çalıştırmayı planlıyorum. Umarım haziran başına kadar sorunsuz devam ederim.
Her aşamada sorularıma bıkmadan cevap veren ve her konuda yardımını esirgemeyen Sn.Kudret Tezel'e birkez daha teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

gündöndü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön