View Single Post
Eski 27-04-2011, 16:19   #219
lalebruli
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Merhaba,
Bu sene spagetti kabak tohumu aldım. Fide haline getirdim.
Yemek olarak nasıl hazırladığınızın tarifini verebilir misiniz?
Teşekkürler.
Tabii ki seve seve;
2-4 kilo arasindaki kabagi ortadan ikiye kesin, cekirdeklerini cikarin. (iki-uc yerinden delip direk olarak da pisirebilirsiniz ama biz kesip cekirdeklerini cikardik, firindan alip pisip pismedigini kontrol etmek kolay oluyor.) Duz tepsiyi hafif yaglayip ters bir bicimde kabak yarimlarinizi yerlestirin, firina (190 C)koyun. (Burada kurabiye icin yanmayan parsomen gibi bir kagit var ben onu kullandim tepsi tabanina, yag dahi surmeme gerek kalmadi).
45 dk sonra ters cevirip bir 20 dk daha pisirin. Ben azicik diri severim sebzeleri , siz arzunuza gore daha cok pisirebilirsiniz. Firindan alinca catalla icini cukur bir tabaga alin uzerine kasar rendesi veya beyaz peynir,eksi lor (cokelek?)falan koyarak deneyebilirsiniz.
Biz bizim oglan da yesin diye icine azicik kizartilmis sosis te ekleyince yag eklememize gerek kalmadi ama sirf peynirli olursa icine tereyagi veya zeytinyagi da yakisiyor.

Bununla ilgili tarifler cok var. (butun kabagi sagdan soldan delip suyun icinde 20-30 dk suda pisirmek, az bir suyla yine delinmis kabagi cam bir kaba koyarak mikrodalgada 12-14 dk pisirmek gibi). Benim her zaman tercihim firindir, ustelik iki yarim halinde kesiginizde icine fircayla zeytinyagli sarimsak (bazi baharatlar vs...) falan da surerek degisiklik yapabilirsiniz. Benim esim rejimde, ben de kiloma dikkat etmek zorundayim o yuzden bizim evde genelde sade pisiyor, sonra icine birseyler ekliyoruz.


Düzenleyen lalebruli : 30-04-2011 saat 15:17 Neden: eksik bilgi
lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön