View Single Post
Eski 27-04-2011, 15:40   #1271
lalebruli
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-03-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 95
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi besimaz Mesajı Göster
dün de biberlerime bi baktım en üstteki kısmında beyaz minik minik böceklenme olmuş.çok üzüldüm.elimle temizleyip su ile yıakdım.acaba ne yapmam lazım başka.komşunun bahçesine götürmüştüm orası çok güneş görüyor diye.balkonda idi bi sorun yoktu.bana bilgi verirmisiniz ne yapmam lazım
Bahsettiginiz maraz olabilir mi? Simdilerdeki yeni deyimleri bilmiyorum kusuruma bakmayin burada (aphids) diye gecer, ben kucukken maraz denirdi.
Eger oyle ise (ve de miktari cok az ise) yikamaniz, elinizle uzaklastirmaniz yeterli. Hafif deterjanli su ve yag ile hazirlanan solusyonlar da tavsiye ediliyor yapraklarina. Ya da (lutfen gulmeyin!) disaridan bir ugurbocegi yakalayip getirirseniz hepsini 1-2 gunde citir citir yer.

Ben ugur bocegi bulamamistim, burada satilan portakal yagi esasli bir ilac kullanmistim, o da iyi gelmisti.

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön