Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibrahim doğan
sn.mtuğrul33;
torbaların altında 8 adet delik var (torba altlarının nasıl delindiği 5 sh.da var ordan görebilirsiniz) yalnız ben siyah torbayı beyaz torbanın içine koydum torbaları yerleştirirken kaymış ve bazıları delikleri tıkamış olabilir bu şekilde bazı torbalar çok şişiyor onların yanlarından delik açarak fazla suyu dışarı akıtıyorum.suyu doğrudan toprağa veriyorum drenaj sistemi yapmadım.
|
Sn. ibrahim doğan,
Durum benim sandığımdan da ciddi anlaşılan. Bir yığın projeler çizdiniz, resimler eklediniz. Sonrada kasaları altına drenaj kanalı yapmadan dizdim, torbalara yanlarından delik açarak fazla suyu toprağa veriyorum diyorsunuz. O zaman bu kadar zahmete ne gerek vardı ki? Fideleri toprağa ekip damla sulama ile topraklı tarım yapsaydınız. Yine gübreli sulama yapmak istiyorsanız damla sulamayı aynı besin eriyiği ile yapardınız. Toprağa verdiğiniz gübreli su ile yakında seraya ottan giremezseniz şaşırmayın. Allah kolaylık versin. Size örnek olarak agaclar.net' te şans43 isimli arkadaşın 2011 çalışmasını örnek çalışma olarak görmenizi tavsiye ederim. Bu kadar masraf yaptıktan sonra başarılı olmanız en büyük dileğim.