View Single Post
Eski 26-04-2011, 19:58   #117
nesli6
Ağaç Dostu

nesli6's Avatar

Giriş Tarihi: 20-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Sayın nesli6,

Kalonche tomentosa yaprak köklendirme konusunda benim adımı andığınızı fark ettim. Gerçektende K.Tomentosa bu konuda oldukça zor bir bitki. Köklenen bir tane yaprakta çıkan cılız sürgün önce susuz kalmış gibi boynunu büktü ve sonra soldu. Şu anda bir başka köklenen yapraktaki cılız sürgünü yaşatmaya çalışıyorum. Bir tane de henüz sürgün vermeyen ancak kök geliştiren yaprak var. Sanırım yapraktan köklendirme yerine bulursak çelik köklendirme bu konuda daha garantili olacak gibi.

Bu arada son mesajınızdaki lale saksısındaki kuş yuvası çok hoş. Her saksıda büyütmüyor demek ki annesi... Olacaksa lale olacak.
Sayın skaraca, uzun uğraşlarla tomentosayı köklendirebilsem de yaşatmayı malisef başaramadım, bir süre sonra kurudular, dediğiniz gibi çelikle denemek lazım, piyasadaki tomentosalar fazla büyük olduğundan formları bozuk geliyor gözüme bu nedenle yapraktan bodur bir tomentosa yetiştirmeye çalışmıştım ama sanırım nemini iyi ayarlayamadım, sizin denemeler devam edicekse bakalım sonuç ne olacak.

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön