View Single Post
Eski 26-04-2011, 10:23   #148
ayhan74
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2010
Sayın forum üyeleri;
Marullar büyümeye ve gelişmeye devam ediyolar. Sisteme gireli yaklaşık bir ay oldu. Havaların soğuk olması yüzünden gelişmeleri bence biraz yavaş. Geçen yıl yaz ortalarında 30-35 gün arasında ilk marulumu hasad etmiştim. Sanırım bu periyod biraz daha yavaş olacak. Galiba Mayıs ayının 10!unda ilk marulu yeriz. Sırada bekleyen lolla rossa'lar var. Sanırım onlar havalar sebebiyle biraz daha hızlı olurlar. Bekleyip görücez.
Marulların sularını 7/10 gün arasında değiştiriyorum. Bir gün kadar temiz su ile kök yıkama yapıyorum. Sonrasında yine suyu değiştirip Kudret bey'den aldığım üçlü besin sistemiyle EC:0,8'e ayarlıyorum. EC'yi kademeli olarak günbe gün arttırıyorum bir haftanın sonunda EC: 1,2/1,4'e kadar çıkarıyorum. Ph ise genelde 6,0 ile 6,5 arasında tutmaya çalışıyorum. Sistemde az marul olduğu halde ve tankı da büyüttüğüm halde yine de marullar EC ve PH'ı çok çabuk bozuyor. Sanırım hızlı büyüyen bir bitki olduğu için. Ayarlamaları genelde akşamları yapıyorum. Ertesi gün aynı saatlerde genelde PH 6,9/7,0 aralığında buluyorum. EC ise birkaç birim düşmüş oluyor. Tekrar ayarlayıp sonraki gün yine aynı saatlerde kontrol ediyorum. Tabi ki yine PH çıkmış, EC düşmüş oluyor. Böylece bir haftanın sonunda artık ne PH değişiyor ne de EC. Böylece bitki bana suyumu değiştir diyor ve gerekeni yapıyorum. Bazen de marulları birkaç gün daha zorluyorum. Hem bitkilerin besinden maksimum yararlanması hem de boş yere besin sarfiyatı olmaması için.
İş te marullar dün akşam ki fotoları.

Eklenen Resimler

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön