View Single Post
Eski 26-04-2011, 09:47   #2
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livadi Mesajı Göster
Eveeettt, herşey yolunda demek ki Kefirli ekmek benim de aklımdaydı ama denemek kısmet olmadı. Eh madem ki yapan var derhal denemeli.

Miss gibi ekşi maya kokusuna nazır, kitap çeviren akademisyen Emine Beder sentezi Müjgan Hanım, çok hoşsunuz

Yanlıııız bu ekmeklere sınır koymak epeyce bir irade gerektiriyor, aman dikkat sevgili Kiraz
Eve hamur mayasından sonra, kefir mayası da girince, malzeme bollaştı. Ziraat fakültesinden aldığım kefir mayası "azgın" çıkınca sürekli bir kefir imalatı oluyor mecburen. Sütünü yenilemezsem yoğurda dönüşesi var kâfirin.)) Bu nedenle ekmek makinesinde ekmek yaparken kefir kullanıyorum. İnanılmaz hoş bir koku veriyor ekmeğe ve ekmek elastiki oluyor, parçalanmıyor keserken. Tek sorun ekmek yaparken ılık su kullanılır ya, kefirin de ılık olması gerekiyor. Eğer dolaptan çıkardımsa benmari yönemiyle ısıtıyorum hafiften. Sonuç mükemmel. Onca kefiri içmektense yararlı bir yerde kullanmak da cabası oluyor.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön