Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi livadi
Eveeettt, herşey yolunda demek ki  Kefirli ekmek benim de aklımdaydı ama denemek kısmet olmadı. Eh madem ki yapan var derhal denemeli.
Miss gibi ekşi maya kokusuna nazır, kitap çeviren akademisyen Emine Beder sentezi Müjgan Hanım, çok hoşsunuz
Yanlıııız bu ekmeklere sınır koymak epeyce bir irade gerektiriyor, aman dikkat sevgili Kiraz 
|
Eve hamur mayasından sonra, kefir mayası da girince, malzeme bollaştı. Ziraat fakültesinden aldığım kefir mayası "azgın" çıkınca sürekli bir kefir imalatı oluyor mecburen. Sütünü yenilemezsem yoğurda dönüşesi var kâfirin.

)) Bu nedenle ekmek makinesinde ekmek yaparken kefir kullanıyorum. İnanılmaz hoş bir koku veriyor ekmeğe ve ekmek elastiki oluyor, parçalanmıyor keserken. Tek sorun ekmek yaparken ılık su kullanılır ya, kefirin de ılık olması gerekiyor. Eğer dolaptan çıkardımsa benmari yönemiyle ısıtıyorum hafiften. Sonuç mükemmel. Onca kefiri içmektense yararlı bir yerde kullanmak da cabası oluyor.
