View Single Post
Eski 25-04-2011, 02:13   #9
berrinb
Ağaç Dostu

berrinb's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2011
Merhaba Batı Trakyalı,rumuzun hoşuma gitti,hemşeri sayılırız,ben Gelibolu luyum,Selanik göçmeni dedelerim varmış.Trakya deyince benim için akan sular durur. Şimdi sana 20 senelik meyva ağaçlarımdan ve komşu ağaçlarından edindiğim bilgileri vereceğim,ama yinede daha iyi bir ehline sorabilirsin.Benim ve komşularımın kuzey batı yönünde armut,elma,erik ,dut ve üzüm asmaları,dut,ayva,kiraz ağaçlarımız var,ve bu ağaçlar çoğu 10,l5,20 senedir buralarda ve senesine göre güzel meyva verirler. Sana tavsiyem incir ve dut ağaçlarını köşelere dikin,çok alan kaplar,cevizde öyledir.Sarmaşık güllerini evin balkon veya varendası varsa oralara sardır ,Normal güller ağaç altını hiç sevmez,bol güneş ister.öyle bir şekilde tanzim etki, mesela elmalar bir gurup, diğerleri bir gurup olsun. Elma kiraz,ayva erik,nar,kayısı,armut birbirine yakın olabiliyor .Benim öyle ,ama yine de guruplar halinde olması görüntü ve ağaçların cinsi bakımından iyi olur kanaatindeyim.Bence üzümlerini asma halinde münasip bir yere çardak yap.Altında çok keyifli zaman geçirirsin.İncir in uzak olması gerekiyor,çünkü yakınlarında zamanla taşın altından bile erkek incirler çıkmaya başlıyor.Benim deneyimlerim bunlar sana aktardım.İkie tane de kivi dikmeni tavsiye ederim.Güneye ve güneydoğuya ,Semlar sana kolay gelsin hemşerim.Görüşmek üzere....

berrinb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön