View Single Post
Eski 24-04-2011, 01:01   #1544
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deli_dervish Mesajı Göster
Kimse yokmudur soruma cevap verecek.
chandler ile fernor ceviz cesitlerini verimlilik, kıs soguklarına dayanıklılık, dişi ciceklenme süresi, yapraklarını dökme süresi, bakımından karsılastırabilirmiyiz? bu iki cesitten hangisi bu alanlarda öne cıkmaktadır.
1600 rakımlı kısları sert gecen ilkbahar gec donları görülen antalya korkuteli yaylası mevkisinde hansi cinsi önerirsiniz. köyde asısız bircok ceviz agacı yetişebimektedir. ama bu yer icin hangisi uygundur denemeyi düşünüyorum.bilgilerinizi paylasırsanız sevinirim.
Sayın deli_dervish,chandler hakkındaki bilgileri forumda bulabilirsiniz, türkiyede ilk etepta üretim olarak chandler üretilmeye başlandı, chandler ile kurulan bahçelerden bile daha doğru dürüs net bir şeyler alınamıyor net bir şeylerin alınabilmesi için en az bir on yıl gerekli, on yıla gelmiş bir ağaçla net birşeyler söyleme imkanı daha iyi olacak, evet ilk yıllardaki görünüm oldukça şaşırtıyor bir kere diğer yerli ırklarda görmediğimiz kalite ve verimliliği bu ırta gördük, ama daha sonraki yıllarda ne gibi olumsuzluklar çıkar onu zaman ve yıllar gösterecek, fernor daha sonra üretilip yaygınlaştılmaya çalışılan bir ırk, güzel bir ırk olduğu söyleniyor, yani türkiye geçmişi çok yeni, chandler hakında bile tam bir şeyler söyleyemezken fernor hakkında bir şeyler söylemek yanlış olmazmı.
Fernor için dış kaynaklı net bilgilere ulaşılsa bile bu türkiyede de böyle olacak anlamı çıkmamalı, "deneyim, deneyim, göreyim demişler" görmeden her söylenene inanmayın derim, bu bir sürec, ekersin olur sen kazanır bir adım önde gider kazanırsın, ekersin olmaz küllüm zarar, türk tarımı zaten bir kumar değilmidir, tuttumu kazanırsın tutmadımı batarsın.

Soğuklara dayanıklılık cevizlerde -27 lere kadar dayanabiliyorlar, uyandıktan sonra 2-3 dereceler bile etkili oluyor.

Çiçeklenme süresi yapraklarını dökme süresi iklime göre yöreye göre çeşidin cinsine göre değişkenlik gösterir bu yetiştiriciler için çok önemli bir şey değil önemli olan çeşide göre dozlayıcıyı doğru kullanmak.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön