View Single Post
Eski 23-04-2011, 22:54   #29
lalebruli
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi r.ali Mesajı Göster
sayın lalebruli öcelikle hoş geldiniz bahçenizi gezdim mesajlarınızı okudum elinize sağlık çok güzel olmuş ancak dikkatimi çeken iklim ve yeriniz müsait olduğu halde hiç meyve cinsi görmedim dikkatimi çekti sağlık ve huzur dileklerimle iyi çalışmalar dilerim
Sn. R.ali

Benim meyve agaci anlayisim incir, seftali, kayisi, kiraz, papaz erigidir, onlarda burada yetismiyor. (incirin adi diye adlandirilan cesidi, erigin de tatlimsi-kekremsi olanlari var). 2004'te bayagi hayal kirikligi yasamistim bu konuda, simdi simdi burada ne yetisir diye ogreniyorum. Cok killi (ya da tamamiyle kil) olan bir toprak yapisi var ve PH cok yuksek. Her bitki yetismiyor. Muz ve narenciye yetisiyor ancak narenciyenin cinsi hemen etraftan etkilenip Texas'in kavruk, kucuk, cekirdekli cinsine donuyor, muz agacini da nedense ben pek sevmem. Toprak islenirse japon elmasi (cennet meyvasi-Persimmon) , bogurtlen ve blueberry yetistirilebiliyor. Bir limon agacimin bile meyvesi cok sulu ama tatsiz cikti o kadar gozunun icine bakip buyuttukten sonra

Celikten binbir cesit meyvenin yetistirildigi ulkeden gelen ben (ustelik Ege'liyim) uzun yillarin sonunda buranin boyle oldugunu ve buranin guzelliklerinin kesfedilmesi gerektigini daha yeni kabul ettim. Tekrar bahceden basladim, belki buraya has meyvelere de donerim zamanla. Bir sezon sonunda bile sebzeniz istediginiz gibi cikmayinca bozuluyorsunuz, 2-3 yil emekten sonra meyve agaciniz tam bir fiyasko olunca bir daha yapmam diye tovbeler ediyorsunuz.

Ebru

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön