View Single Post
Eski 21-04-2011, 22:04   #42
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi volkan355 Mesajı Göster
Sn. Akinselcuk,
Resimde belirttiğiniz EC metreden bende de var. Fakat anlayamadığım bir şey var. Cihazdan çeşme suyunu ölçtüğümde 200 civarinda bir rakam görüyorum. Örneğin domates için 2-2,5 civarında omlası gerekiyor. Birimlerde sanıyorum bir farklılık var. Cihazda 200 ise bu 2 mi demektir?

Hanna' nın bu cihazının DIST 1,2,3 ve 4 modelleri var. benim kullandığım DIST 4 modeli. Kadranı yani dijital segmanlı LCD skalası 4 segmanlı ortada bir ondalık noktası var. Yani 88,88 yazabilir. 200 yazamaz. Ayrıca birinci segmanın sadece 1 yazabilmesi mümkün. Yani elektronik devresi bu skalaya sadece 18,88 segmanlarının çıkarabileceği rakamlarını yazdırabilir.

1- Aynı cihazdan bahsetmiyoruz.
2- Cihazınızın kalibrasyonu aşırı ayarsız.

Çeşme suyuna soktuğunuzda (%90 ihtimalle) 0,6 değerini okumanız gerekir. Saf suya soktuğunuzda teorik olarak 0,0 değerini okumanız gerekir ama 0,0 ile 0,2 arası rakamlar gelebilir.

200 demek 2 demek değildir. 2,00 değerini okuyor olmayasınız. Yani iletkenliğiniz 1 santimetre aralıkta 2 milisiemens anlamına gelir. Hanna DIST4 ''mS'' (milisiemens) cinsinden ölçüyor. Yani tam da forumda bahsedilen ondalık değerlere göre ölçüm yapıyor.

Cihazın kutusundan bir prospektüs çıkıyor. Orada çok detaylı , çok açık ve olabildiğince kısa bir birim anlatımı var.

Mesela DIST 3 modeli mikro siemens cinsinden ölçüyor. Ondalık noktası yok. 4 haneli bir rakam okunacak. Örneğin 2 değerli bir EC, 2000 şeklinde okunacak. mikro ile mili arasında 3 sıfır fark var. Yani mikro milinin 1000 de biri.

Sizdeki DIST 3 ise ve 200 değeri okuyorsanız forumda ifade edilen EC değerlerine göre 0,2 EC değerine sahipsiniz demektir. Yani suyunuz safa yakın.

Not : Hanna' nın bütün DIST modellerinde aynı prosepektüs var. Ayrıca dijital ekranın tam üzerinde okunan rakamın değeri yazılmış. Mikro, mili, ppm veya ppt

Şimdi ya çok yardımcı oldum ya da kafanız daha çok karıştı.

Saygılar...

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön