En büyük zararı verenler kabuklu yavru salyangozların zararı. Gündüz saklanırlar gece saldırırlar. Bu saldırılar Mayıs sonuna kadar yoğun devam eder, sonrasında genellikle rahatsız etmez. Bahçenizin durumuna göre zararlarını en aza indirebilirsniz.
Kabuklular bakır şeritten geçemezler. Fidanlarınızın gövdelerine halka gibi 4-5 santim eninde bakır şerit geçirebilirsiniz. Kurumayan yapışkan sürülmüş şeritler salyangozda işe yarıyor mu henüz test etmedim, işe yarıyorsa karıncaları da durduracağundan fazladan bit problemini de büyük ölçüde keser.
Sebze adası, saksı veya saksı gurubu gibi yerlerde aynı şekilde bakır folyodan kesilecek şeritlerle çevre koruması sağlayabilirsiniz. Uygun yerlere konmuş ters kapanmış saksı gibi objelerle tuzak kurup her gün toplayabilirsiniz. Gözden çıkarabileceğiniz ya da bu maksatlı bir kaç bitkiyi de bu tuzakların yanına konumlandırıp toplama olasılığınızı arttırabilirsiniz.
|