Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 21-04-2011, 10:21   #170
ardabora
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Yediler bitirdiler hala doymadılar, nasıl bir iştah bu?
Ne kadar azimli bir yaratıkmış,pes yani..Cümle alem çözüm bulamıyoruz
Varolmalarının bir amacı olmalı, doğada ne işe yarar bunlar?

2006 sonunda şu anki evime taşındım,2008 yılında tanıştım bu zararlıyla. Kendilerine ilk dokunuşum çan fidelerini ayırırken olmuştu. Çıplak elime değen yapış yapış vıcıkımsı duygu hala hafızamda saklı. O yıl sitenin yapay göletinden sulama yapmaya başladık bahçeye,büyük ihtimal sebebi bu.

İlk kurtuluş girişimim, uzun saplı bir faraş ve fırça ile onları toplamaktı, fırçanın ucuna o kadar odaklanmışım ki,faraşa topladıklarımın faraşın sapından yukarı doğru tırmandıklarını farkedince çığlığı basıp elimdeki herşeyi fırlattım. O dönem bizde olan babam,onlardan tuzlayarak kurtulabileceğimi söyleyince ev ahalisi bir paket tuzla yola çıktık.Görüntü öyle kötü oluyor ki tuzu üstlerine dökerken kafamı başka yere çeviriyorum.

2-3 yıldır tuz girişimleri ile sayıları azaldı.karşı komşum her türlü ilacı denediyse de başarılı olamadı.Zaten bir bahçeye dadandı mı diğer bahçelere de bulaşıyorlar.hep birlikte çözüm bulmak lazım.

Bu yıl süsenimi,hostamı,bir kök ortancamı ve tabi ki hüsnüyusuflarımı yediler,geçen senelerde tüm bahçeyi yemişlerdi ama bu yıl havalar soğuk gittiğinden bahçeye çıkıp tuzlamakta geç kaldım.

Eklenen Resimler

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön