Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mihrican
Sevgili Klubnika aynı sorun benim menekşelerimde de var, bir tanesi aynı sizin büyüme noktası kötüleşen çiçek gibi.. ben malesef toprak değişimi yapamadım. Çünkü sürekli üzeri çiçekli hem de öyle bir yoğun çiçek açıyor ki hiçbir problemi yok gibi. yeni çıkan yapraklar çıkar çıkmaz kenarlarından kurumaya başlıyor sonra ben onları koparıyorum. Şu an sadece 3 tane yaprağı var. Ben de aşırı gübreden şüphelendim gübreyi kestim. Fitilli sulanıyor,yine de bir değişme yok.
|
Bu halde fitilli sulamayı kesin, menekşedeki toprağı biraz kurutun, fitilli sulamadan dolayı sürekli nemli. Tam kuru olmasın, taş gibi, böyle yeni kurumaya başlamış gibi olsun. Sonra kaynatılmış ve soğutmuş içme su ile üstten yavaş yavaş bitkinin etrafta dökerek sulayınız, 1L yakın suyu dökmesi gerekir. Alttan çıkan suyu dökmeyin, başka bitkilere, menekşelere değil, kullanabilirsiniz. Yani tabakta suyu bırakmayın. Sularken zaten tabaktaki su varsa bile 20-30 dakika sonra boşaltın ve tabak kuru kalsın bir sonraki sulamaya kadar. Bu işi çok yavaş yapın, toprağın iyice sulanması gerekiyor, bu arada toprakta bulunan bir kısmı tuzdan arandırmış oluyor. Sonra normal sulamayı davam edersiniz, aralık ne ise 5-6 gün mü? Umarım iyi gelir.
Arkadaşlar, tekrar ve tekrar söylüyorum, fitilli sulamada çok dikkatli ve bilinçli davranması gerekir. Ben fitilli sulamayı sevmiyorum!!! Ama mecburum, menekşeler 550-600 Ad. olunca sulamak hakikaten zor. Ve gene de arada sırada fitilden çıkartıp normal sulama yapıyorum, bütün gün alıyor ama yapacak bir şey yok. Menekşeler az sayı olan arkadaşlar bu yöntemi kullanmayın. En güzel aslında normal alttan veya üstten sulama.
Bir sonraki mesajda size arkadaşımın menekşeleri gösteririm!!!