View Single Post
Eski 20-04-2011, 21:59   #399
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a1919 Mesajı Göster
Sayın dkp,
Benimkiler de geldi az önce. (Bunları bölüp mü dikeyim yoksa tek parça mı? Siz nasıl olsa gördünüz çelikleri bir fikriniz vardır belki diye soruyorum.)Tekrar teşekkürler. Eve gider gitmez yerlerine yerleşecekler inşallah. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür edrim.
Buradan cevaplamamın nedeni, uygulamalarımızın satır aralarında kalmamasıdır.

Evet sizin çelikleri çok beyendim, ben şöyle yapardım, cumartesine kadar bir litre suya bir kahve fincanı oksijen ilave ederek çelikleri bu suda bekletirdim. Hazırlanmış karışım toprağım + diatomit + bol delikli/havalı orta boy saksı malzemelerim hazır durumdayken. Önce saksı altına diatomiti yerleştirir daha sonra karışım toprağı üzerine tamamlar ve çeliklerin boylarının 1/3 ü kadarında yaprakları temizlerdim, 2/3 ü toprak üzerinde, 1/3 ü toprak içinde, açılı olarak, yerleştirir ve dikimi tamamlardım. Can suyunu hazırladığım oksijenli su ile verir 25-30 derecelik bir ortama bırakırdım ve bundan sonra yanlızca alttan besin eriyikli sulama yapar, ara ara sprey ile nemlendirirdim ve normal şartlarda tutardım, serada değil.

Paul' ün serasında ilk dikkatimi çeken Carnosa türleri oldu, bunlar kaktüs ve sukulentlerle ayni ortamda bulunuyorlardı, ben her sene bunları dikiyorum, nisan mayıs süper oluyorlar ve haziran-temmuzda kaybediyordum,...serada sıcaktan çürüyorlardı. Bu sene sıfırdan , başlangıç Hoya serisinden tarifettiğim şekilde tekrar başlıyorum..
Bu seneki uygulamam alttan sulama olacak, üstten yapılan sulamada ne yaparsanız yapın, toprak sertleşiyor ve kök gelişimi istenilen gibi olmuyor. Az (hep nemli kalmasını sağlayacağım)ve alttan sulama ile çok yoğun kök görmek istiyorum.

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön