View Single Post
Eski 20-04-2011, 20:20   #802
ciceksever70
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sevgili Çiçeksever70, bahçeye geçirmeni tavsiye ederim. Benimkisi bol güneş alan bir yerde, yazın dibine mevsimlik çiçek fidelerinden dikiyorum. Her sarmaşık gibi bol suyu seviyor. Bahçeme 2 yıllık gelişimini yükledim.

Yalnız sana üzücü bir haberim var. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bu bitki çiçeklerini açmış ve dökmüş. Uçlarda görülen ince dallar çiçeği dökülmüş çiçek sapları. Çiçek açmaya hazırladığında böyle olmuyor, yaprakların ana dala bağlandığı kısımlardan boğum boğum tomurcuk oluşumları başlıyor. Sap uzayana kadar çiçekler de açılmış oluyor.

Geçen yıl çekmişim fotoğrafını... Bir de ben geçen yıl Mayısta açtı sanıyordum ama yanılmışım. Siteye yine Nisan başında yüklemişim fotoğraflarını. Demek ki Mart sonu-Nisan başı çiçekleniyor.
Eklenti 204722

Simdi biraz hayal kirikligi oldu sevgili Limon ama saglik olsun ne yapalim. En azindan bahcemde olmus oldu. Cok istiyordum. Paketinde de Mayis Haziran yaziyor cicek zamani diye. Allah saglik verirse seneye ilkbaharda cicegini görürüm insallah. O zamana kadar biraz daha toparlanir.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön