View Single Post
Eski 20-04-2011, 16:56   #226
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Merhaba murvet hocam, hozat ve aygün hocalarımız. Merhaba sn. ayşe hanım, sn. tura ve sakagün. İyi günler hepinize.

Sakagün, aramıza hoş geldiniz. Fotoğraflarınız çok güzel. Eski, yaşlı, mistik bir orman havası var (sanki Fargorn ormanı ve bekçileri gibi).

Tolkien'in romanı'nı (3 kitap), daha filmi yapılmaz'dan en az, 4 yıl önce defalarca okumuştum. Roman'da en çok ilgimi çeken şey, Tolkien'in coğrafya üzerinde'ki ayrıntılı anlatımı idi. Ormanlar, vadiler, mağaralar, dağlar, nehirler gibi. Tolkien'in, hayat'ta iken bizim gibi ağaçlara farklı gözler ile bakıyor olma olasılığı çok fazla. Çünki, ormanları ve ağaçları daha bir başka anlam'lar katarak anlatmış romanın'da. Müthiş bir hayal gücü.

Murvet hocamız iyi'ki bu başlığı açmışsınız.

Ağaçları farklı gören-algılayan üyelerimizin, bir bir ortaya çıkmasını sağladınız. Sayımız artıyor. İnsanın, yalnız olmadığını görmesi çok güzel. Ne gizli cevherler varmış site'de.

219 no.lu ağaç'ta, pastırma dilimi var sanki. Galiba o'nu pastırmaya benzeten, sadece ben değilim. 220 no'lu ağaç'ta sanırım pastırma'ya benzetmiş olmalı'ki, canı çekmiş ve yanında'ki demirleri dişlemeye başlamış gibi.

Ya'da, ayşe hanım'ın bahsettiği şekil'de, gücünü kullanıp kendi yaşam alanını daraltan demir parmaklığa, isyan bayrağını açmış, diyebiliriz.

Bir'de, 220'de aklıma komik fotoğraflar geldi. Hani çok şişman bir adam motorsiklete biniyor ama motorsikleti göremiyoruz'ya, işte o sahneyi hatırladım.

Hozat hocam, ana gövde'ye bağlı bir meyve bile oluşmuş. Çok ilginç.

Düzenleyen ayazkentli : 20-04-2011 saat 18:32 Neden: ayraç hatası
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön