View Single Post
Eski 20-04-2011, 13:45   #8403
katmer
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Sıvı gübre konusunda klubnika'yla aynı fikirdeyim. Ben de bazı menekşelerimde aynı sorunu yasadım.
Kendi mesajımı biraz açmak istiyorum. Gübre konusunda aynı fikirdeyim derken, aşırı ve yanlış kullanımın menekşeleri kötü yönde etkilediğini söylemek isterim.

Arkadaşlarımdan gelen bazı menekşelerin orta yapraklarında sertleşme, büyüyememe ve renk açılması oluştu. Bu menekşelerin de bana gelmeden önce yoğun sıvı gübreye maruz kaldıklarını biliyorum.

Bu sorunu, hazır alınan menekşelerde de yaşamıştım ve hep hastalık olabileceğini düşünmüştüm. Fakat orta yaprakları alıp dinlenmeye bıraktığımda, düzeldiklerini gördüğüm zaman hasta olmadıklarına karar verdim.

Gübre dozuna gelince, yaklaşık Eylül ayından beri mor şişeyi, 1 litreye 1/4 ölçek hazırlayıp kullandım. Bir kere gübreli su, bir kere de sade su olarak sulamaya devam ettim. Arada da mavi şişeyi kullandım. Onun element değerleri eşit olduğundan, kök, yaprak ve çiçek gelişimine de orantılı etki gösterdiğini düşünüyorum. Tabii bu benim deneyimim. Doğru ya da yanlış tartışılır.

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön