View Single Post
Eski 20-04-2011, 12:14   #196
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Sdurul hanım teşekkür ederim.

Bir tek gazanya'yı tutturmuşum (arkadaşlarımızın bahçelerinde'ki gazanyalara benzetmiş ve o niyetle almıştım).

Ayşe hanım, petunya olma ihtimali var. Yaprak yapıları çok benziyor ama çiçeği çok büyük (geçen yıl yetiştirdiğim pembe petunya'nın çiçekleri, bunun yanında çok küçük idi).

Bu sabah, oranlamak için pet bardağın yanında çektim. 2 kg'lık yoğurt kabının, nerede ise üstünü kapatacak kadar büyük. Ayrıca, hiç kokusu yok. Belki petunya'nın değişik bir türü'dür.

Ligustrum, merak etmeyin çiftçi işi anlatım olacak (zaten anlatmaya çalışsam bile, teknik terimler ile anlatmam imkansız).

Kısaca izleyeceğimiz yol şöyle;

Varil'e-bidon'a alt delikler açmak,
Artıkları-otları atmak,
Biraz toprak serpmek ve hafif ıslatmak,
Ağzını sıkıca kapatmak,
3-4 günde bir, ters-yüz edip karıştırmak.

En basiti ile bu şekilde yaptım. Gerçi kompost işini iyi bilen üyelerimiz, çeşitli katkılar kullanıyorlar (EM gibi). Benim kompost'ta EM yok. Bu nedenle, toprağa ne kadar yararlı olur bilmiyorum.

Varile doldurduğum toprak karışımın'da, humik asid tozu var ve ayrıca humik asit'in iri parçalarını ayırıp, yağmur su'yu ile doldurduğum 5lt'lik bidon'da sıvı hale getirdim. Bu humik asit sıvısını, kullanacağım zaman tekrar sulandırıp, saksılarda'ki ve kompost karışımlı varilde'ki toprağa dökeceğim.

Eklenen Resimler

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön