Konu: Todor / Sera
View Single Post
Eski 19-04-2011, 21:30   #165
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
sevgili tabiat, siz sevgili sarıcanın söylediklerine inanmayın.o sizi kışkırtmak için yazmış. Çalışmalar bütün hızıyla devam adiyor. Ama haklı olduğu yerler yok değil hani mesela geç kaldığım. ama bunun titizlikten kaynaklandığınıda söylüyor sağolsun.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=8325&page=3 bu ling in 88 nolu mesajında aleti görüyorsunuz.Bu bir deney prototipiydi. neticenin çok güzel olduğunu görünce buna birde otomatik PH metre ilave etmek istedim. ama ne yazıkki düşündüğüm kadar pratik bir Ph metre yapamadım.sebebi devre veya işlem zorluğu değil o benim için çok kolaydı,
ancak PH metre probu konusunda problemler çıktı. ve uzunca bir süre onunla uğraştım. orjinal Ph probunun çok pratik olmadığını, sıs sık kalibre edilme mecburiyeti olduğu gibi fiyat olarakta pahalı olduğunu gördüm. Yani yapabilirsem basit pratik ama sağlam bir PH metre yapmalıydım olmadı. Ama bu olmıyacak manasında anlaşılmasın. ben bu işe gönül verdim uğraşıyorum.
İşin neresinde olduğuma gelince, belki inanması zor ama bitti.Fakat sistemin bitmesi yetmiyor. dünde değim gibi havalar biraz inatçılık yapıyor. Herşeyi hazırladım terasımda yeni sistemi kurup sizlerle paylaşacaktım ama ne yazıkki yağmur, rüzğar, soğuk
terasta çalışmaya müsaade etmiyor. ama hep böyle gidecek değil. İnşallah bir kaç güne kadar dört dörtlük çalışır vaziyete gelecen.
Her sezon fideleri mayısın birinci veya ikinci haftası gibi dikiyorum.Yine programım öyle ama bu seferki otomatik düzenle başlıyacak.
Sonrasını sistem çalışmaya başlayınca tartışırız.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön