View Single Post
Eski 19-04-2011, 20:26   #387
Heaven
Ağaç Dostu

Heaven's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
Tohumdan Passiflora denemelerim ve sonucu

31-05-2009 mayıs tarihinden aylar önce Sayın Volare'ın gönderdiği tohumlar bugün ne halde sizlerle paylaşmak istedim.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=652
Yukarıdaki yazımdaki denemeden önce birkaç denememde de başarısız olmuştum. Bu resimdekiler de olmadı ama 1.5 sene içerisinde yılmadım sürekli denemelerle sonuçta başarıya ulaştım.
Buzdolabında kilitli poşet denedim tutmadı,
çıtlattım tutmadı,
çok suladım çıkan fide öldü.
bahçe toprağına diktim tuttu fakat sonradan kurudu. Bu yöntemde ben başarısız oldum siz denerseniz belki tutabilir.

ve en sonunda normal çiçek toprağına hiç bir işlem uygulamadan doğrudan ektim. artık ümidimi kaybetmiş unutmuştum bile ki o sırada tutturdum.
Aşağıda ki resimde ektiğim 4 tohumdan 3'ü tutmuştu. Gözüm gibi baktığım fidelerden birisi çıktıktan sonra sanırım toprağının uygunsuzluğundan kurudu.
Diğer birisi ise saksıyı düşüren annemin gazabına uğradı. Fideyi yerdeki topraklarla birlikte saksının içine gömmüş, sonradan diksem de kurtaramadım.

Şimdi Elimde kalan son fideye gözüm gibi bakıyorum. Önceleri doğrudan güneş alan bir yere koyduğum için en alttaki yapraklarında gördüğünüz gibi hafif açık sarı renkte sararma oldu. Hemen gölgede çok ışık alan bir yere koydum şimdi bu şekilde duruyor.

Maşallahlarınızı bekliyor, darısı sizin başınıza diyorum. Meyve ve tohum alırsam forumdan tohumlarını dağıtacağım.

Eklenen Resimler

Heaven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön