View Single Post
Eski 19-04-2011, 18:57   #6
misterno
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-04-2011
Şehir: Houston
Mesajlar: 18
TR de yine durum iyi, siz bir de ABD yi gorun. Supermarketteki yiyeceklerden kacalim tazesini alalim diyoruz mesela balik alicaz. Allah'tan ABD de etiket zorunlulugu var. Baligin uzerinde "articially colored" diyor.
Tavuk eti alicaz etiketinde "%15 chicken broth" added diyor. Marketin kasabina sordum bunu neden tavuk etine ekliyorlar diye. Daha lezzetli olsun diye cevap verdi.
Balik reyonuna gidiyorsun %90 ciftlik baligi. Midye ve istridyenin %99'u ciftlik urunu. (Biliyorum sasirdiniz)

Raflardaki hemen hersey cok buyuk ve iri ama hicbirinde lezzet yok. Yani o meyve sebzelerin herhangi birini gozu kapatilmis bir Turk'un agzina atin ne oldugunu anlayamaz. Cunku goruntu var ama tat yok. O yuzden bati dunyasinda ozellikle ABD de sos sistemi gelistirilmis. Adam kilosu 2 liraya tavuk etini aliyor 3 kurusluk tavuk kokusu verilmis sosa karistiriyor bir yemek yapiyor sen tavuk yedigini zannediyorsun. Ama gercek tavuk kullansa fiyat 4 e katlayacak.

Organik marketler var elbette ama fiyat farki 3-4 kat olunca yanina yaklasilmiyor. Oyle bir ulke ki bu ABD, tavuk etinin kilosunu 2 TL den satiyorlar (yaziyla iki lira) ama kimsede "kardesim bu nasil bu kadar ucuz oluyor demiyor. Tavugun kemikleri insan kemigi kadar var neredeyse.

Konuyu degistirmek amacinda degilim ama bence TR de et pahali degil ABD de cok ucuz. TR yi ziyaret eden herhangi bir Amerikali ne kapadokya dan ne oludenizden ne istanbul'dan bahsediyor, ilk konustuklari sey etin lezzeti.

Siz dua edin TR de pahali olabilir ama en azindan gercek et yiyorsunuz. Biz onuda unuttuk burada.

misterno Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön