View Single Post
Eski 19-04-2011, 14:56   #247
sosyalci
Ağaçsever

sosyalci's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2010
İsmim Ahmet,cevabınız için çok teşekkür ederim hocam100, sizin bu konuda oldukça tecrübeli olduğunuzu yazılarınızdan biliyorum, hayatımda ilk defa soğanlı bir bitki diktim, haklısınız geç oldu ama ürünün etiketinde bu aylarda dikilmesi gerektiği yazıyordu zaten pençelerde o kadar kuruydu ki bunlar çimlenmez diye düşünüyorum hala, ben nasıl oldu da çürüttüm bunları, gerçi şu an çok yüzeysel diktim sanırım 2-3cm civarında ama çimleneceklerini sanmıyorum, geçen yıl yıldız çiçeği almıştım saksılı olarak, balkonuma yerleştirdim ancak kırmızı örümcekler tüm müdahalelerime rağmen mahvetti, bende dipten budayıp bahçeye ektim, 1 tanesinin kökü kopmuştu o çürüdü, diğerlerini ekim ayında yaprakları kurumadan söktüm malum buralara kış erken geliyor, köklerindeki toprakları yıkadım 2 gün gölgede kuruttum sonra gazete kağıdına sararak ısıtmasız mekanda kitaplığımın içine koydum, geçenlerde baktım iyice kurumuşlar ümitsiz olarak bunlarıda erengüllerle beraber 30 martta saksıya diktim ve 2 kez suladım ancak bunlardada hiç hareket yok.
Geçen hafta hem okuluma hemde bahçemize glayör, erengül, şakayık(yumru ağaç şakayık) diktim,değişik uygulamalarla bazılarına yanmış gübre koydum,en çok ağaç şakayıkta zorlandım gözlerden bazıları iyice sürgün vermiş yaprak bile çıkartmış ne yazık ki bu yapraklı sürgünlerde toprağın içinde kaldı çünkü boyları çok kısaydı, bazılarında ise bu sürgünler çürümüştü bunları kestim ve tarçın sürüp öyle ektim, tabi ektikten sonra da ara ara suladım bakalım olacakmı?
Hocam kusura bakmayın başınızı ağrıtıyorum ama bu işin püf noktası nedir? Bu yumrular o kadar kuru ki ( erengül ve yıldız) çimlenirle mi?, Çimlenirlerse ne kadar süre de olur? Çürümemeleri ve sağlıklı çimlenmeleri için neler yapmalıyım?
Ayrıca kokulu nergisleriniz o kadar hoş ki, ben aslen Mersinliyim bizim oralarda doğal ortamda o kadar çok ki bir ara soğanlarını getirdim ama zamansız söktüğüm için olmadı?
Çok teşekkür ederim, çalışmalarınızda başarılar.

sosyalci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön