Konu: Todor / Sera
View Single Post
Eski 18-04-2011, 22:10   #159
Kudret Tezel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Merhabalar sevgili tabiat. Sizi yeniden forumda görmek gerçekten çok mutlu etti. Sizsiz olmuyor.
Konu gerçekten çok önemli bir konu. Dediğiniz gibi sistemden atılan su çevreyi kirletmekle kalmıyor ayni zamandada büyük gübre maliyeti getiriyor. Zira çok miktarda gübreyide atmış oluyoruz.
Tabiiki bir yolu var. İşte topraksız tarım, profösyonelce ozaman başlıyor.Yapacağınız tahliller besin eriyiğindeki element miktarını belirliyor , eksileni yerine koyma imkanı gibi çok büyük bir imkan sağlıyor. Ama her güzel şey gibi onunda bir malıyeti var.
Bir firmadan spektrometre ile ilgili fiyat ta aldım hatta firmaya gidip bir numunemin tahlilinide yaptık. Sistemin ilk çalışması yaklaşık 2000 avro( cihaz fiatı + bir miktar indikatörler)
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=8023&page=6 162 nolu forum yazımda var.
Topraksız tarım herşeyden önce teknik bir tarım. Bu tekniğinde tabiiki bir bedeli olacak. Bu bedel sadece para karşılığıda değil. Ayni zamanda birazda teknik bilgi istiyor. Eğer günün teknolojik imkanlarıyla desteklenirse işte ozaman frofösyonel bir işletmeden bahsedilebilir. Yoksa yapılan üretim sadece sizin teknik bilgi ve becerinizin yettiği yere kadar olacaktır. Ben bu işe profösyonelce yaklaşan arkadaşlarıma öncelikle teknik altyapıyı oluşturmalarını öneririm. Bence sera yapımı kadar önemsenecek bir konudur.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön