View Single Post
Eski 18-04-2011, 16:28   #190
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Fatoş ablacığım, yeni bir Kozak gezisi yaparsak bıcırığı'da getireceğim.

Dün kayınpeder ile kayınvalidem geldi ve selam-sabah'tan sonra, kayınvalidem -öğret sen buna, kabak benim bahçemin başına patlıyor- diye bir yandan da gülerek, veryansına başladı.

Meğer bizim ufaklık, hafta içinde kayınvalidemin evinde'ki açmak üzere olan 6 adet karanfili yerlerinden söküp (çoğunu toprak yüzeyinden kopartmış), başka yerlere dikmiş. Sonra'da içeri girip -annaanne ben çiçek ektim ama- demiş. Tabii, kayınvalide şokta. Başlamış şakacıktan kovalamaya Bizimki -kurtar beni dede- diye soluğu dedesinin yanında almış.

Teşekkür ederim sn. periş.

Sevgili ligustrum, sonbahar zamanı başlayıp kışın olgunlaştırdığım ilk kompostu yaptığım varilin içine, daha önce'ki mesajlarda görülen toprak karışımına karıştırıp, varili doldurdum. Bu varile dev domates türü ekeceğim. Cuma günü fidancıdan 2 adet hazır kadife çiçeği aldım ve kenarlara diktim. Orta ve yana doğru 2 adet domates fidanı ekeceğim (minik fidanlar büyümeye başladı).

Bu ilk kompost denemem olduğu için, benim gibi ilk kez kompost yapacak olanlara yalnış yönlendirmemek adına, yapım aşamalarını burada paylaşmadım ama sanırım oldu. Kompost uzmanı üyelerimizin bilgilerini, harfiyen uyguladım. Şimdi 20 lt'lik bidonlar'da tekrar kompost yapmaya başlayacağım. Bu son çapaladığım otlar ve artıklar ile 2. kez yapacağım. Bunu aşama aşama paylaşacağım.

Ocağı bu pazar günü yapmayı düşünüyor'dum ama hava biraz soğuk olduğundan gözüm yemedi. Bizim bölge'de havalar aynı geçen yıl gibi oldu. Kışın bir kaç hafta dışında ılık geçti, nisan ayı ise geçen yıl gibi oldukça soğuk geçiyor. Pet bardaklarda ise, perlit içinde köklenmeye aldığım 2 gül çeliği var. Birisi tomurcuk yapmaya başladı.

Eklenen Resimler

Düzenleyen ayazkentli : 29-07-2011 saat 13:41 Neden: Nokta sonrası boşluk bırakmamışım.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön