Sevgili Todor,
Foruma uzun süre uğramadığımdan sizinle ilgili güzel gelişmeyi yeni gördüm. Allah mahçup etmesin ve emeğinizin karşılığını versin inşallah.
Şu haftalık yarısı değiştirilen su konusunda pek çok yorum yapılmış. Bu beni de çok uğraştırmıştı. Üstelik sizinki çok daha fazla miktarda işçilik ve su gerektiriyor. Ama biliyorum ki suyun içindeki her bir elementin ölçümünü ve tesbit sonrası takviyeyi yapacak dozaj pompalarını edinmediğiniz sürece -ki bu gerçekten çok maliyetli- başka bilimsel bir yol yok gibi.
Suyun ec değerini ölçüp değişimi saptıyorsunuz ama buna hangi elementin azlığı ya da çokluğunun sebep olduğunu bilmiyorsunuz. Sanırım sizde bitki besleme için A ve B tankı oluşturdunuz. Aslında belki diyorum kullandığınız her bir element için ayrı depo oluşturulsa ve bitkinin görsel ihtiyacına göre gübre takviyesi yapılsa nasıl olur. Ama burada da şöyle bir sorun olabilir. Topraksız tarımda önce reçeteyi saptayıp sonra ona uyuyoruz. Bu yöntemde ise sık sık reçetede oynama yapmak gerekecek yani her takviye sonrası reçete değişecek. Bilemiyorum. Kudret hocam bu konuyla ilgili yorum yaptımı acaba ?
|