Bu günkü toplantı organizasyonunu yapıp tecrübelerini bizimle paylaşan Tekin Bey’e, bu organizasyona ev sahipliği yapan Teknik Ziraat Fidancılığın sahibi Ergün Beye ve çalışanlarına, çalışmaya katılanlara çekiliş sonucu dağıtılmak üzere getirdiği hediyelerden dolayı Tourkana’ya ve bir şeyler paylaşmak adına orda olan tüm arkadaşlara teşekkürler…
Çalışmaya biraz gecikmeyle teorik kısmı kaçırarak uygulama kısmının başlarında katılabildim. Tekin Bey daha önce programda belirttiği konulara uygun çalışma yapılabilecek şekilde seçip hazırladığı ağaç üzerinde tüm deneyimlerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları en ince ayrıntısına kadar paylaştı bizlerle. Daha sonra havai köklendirmeyi uygulamalı olarak gördük ve ağaç üzerindeki çalışma bu günlük bitti.
Daha sonra katılımcı arkadaşların ağaçları üzerinde neyin nasıl yapılması gerektiği anlatıldı, Tekin Bey ve ağaç sahiplerinin el birliği ile budamaları yapıldı. Yine katılımcı arkadaşların yanlarında getirmiş olduğu hazır bonsailerin üzerlerinde yapılabilecek düzeltmeler ile kök, toprak durumları gözden geçirildi.
Erken ayrılan arkadaşlar adına üzgünüm

ama daha sonra günün şanslıları seçilmek ve hediyeleri kendilerine verilmek üzere bir çekiliş düzenlendi. Benim çektiğim kura sonucunda şanslı katılımcılara tel ve saksılar teslim edildi. Son kura güzel bir mugo içindi ve son şanslı Tekin Bey’di. Tekin Bey tüm deneyimlerini bizlerle paylaştıktan sonra bir paylaşımda daha bulundu ve çekilişte kendisine çıkan mugoyu bana hediye etti. (Tourkana ve Tekin Bey’e sahip olduğum mugo için tekrar teşekkür ederim. Bakım ve bundan sonraki şekillendirme konularında da yardımlarını esirgemeyeceklerini bilerek başlarını çok ağrıtacağımı şimdiden belirtmek istiyorum )
Hediye dağıtımı da yapıldıktan sonra herkes dağılmaya başladı. Çekilişte saksı kazanan şanslı arkadaşımız saksını boş götürmek istemedi ve fidanlıkta ağaç aramaya çıkıldı. İçine yakışacağına karar verilen çok güzel sarı çiçekleri olan bir berberis fazla dalları ve kök budaması yapıldıktan sonra yeni saksısına yerleştirildi. Ağaçlar mutlu, katılımcılar mutlu bir şekilde vedalaşıldı.
Güzel bir gündü…