Sayin sebnem&mircan benim her zaman kullandigim ve TUGCU ile anladigim kadariyla mutabik oldugumuz sasirtma seklinde (domates, biber, patlican icin) sasirtma yapilacak fideyi torftan cikardiktan sonra silkeleyip kokleri temizliyorum. Akabinde ozellikle uzun olan kokleri makasla uclarindan kirpiyorum. Bu 1/3 veya yarisi kadar olabilir. Daha sonra tercihen gubreli suda bekletiyorum. Yarim veya bir gun sonra sasirtma yapacagim yere dikip gunes gormeyen bir yerde birkac gun bekletiyorum. Bu yontemi ilk toprakla ugrasmaya basladigim yillarda gostermislerdi ve suana kadar bir sakincasini gormedim. Teknige uygunmudur derseniz onu bilemem ama hic fide kaybi yasamiyorum.
Sasirtma ile ilgili sorunuzda ise sasirtma dikilecek yere alinmadan once yapilan yer degisikligidir. Eger direk topraga aktariyorsaniz bu sasirtma olmaz bence.
|