Arkadaşlar, gerek bambu gerekse yayılıcı moso ve kudzu ile ilgili tüm yazıları okudum. Her ne kadar yazılarda ürkütücü boyutlarda bitki istilasından söz edilse de her şeyin bir çözümü ve alternatifi var. Eğer bu zararlı yayılıcılar gerçekten çok zarar veriyorsa ve üretilmek te isteniyorsa ona göre önlemleri alınabilir. Bambuyu bilirim çalıştığım yerde bambu fidanını ben dikmiştim, yaptığım gözlemlere göre müthiş bir yayılıcı eğer çevresini uygun şekilde çevirmezseniz set yapmazsanız hem yer altı sürgünleriyle hem de engel gördüğünde yer üstü havai sürgünleriyle yayılmasını becerebilen bir bitki. Dayanıklılık bakımından bildiğim en sert bitki, kesemiyorsunuz, kıramıyorsunuz, kesmek için bir baltaya ihtiyacınız var. Yer altı sürgünlerini en keskin bel küreği ile kesmek çok zor. Bambunun bu özelliklerinden faydalanarak çok şeyler yapılabilir, gerci bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar ve üstadlar var ama ben kullanım bakımından ağaç katliamını önlemek için bambunun çok yerinde ve faydalı olacağına inananlardanım. Saygılarımla...
Düzenleyen Yaylacı : 17-04-2011 saat 20:47
Neden: yanlış harf kullanımı
|