View Single Post
Eski 17-04-2011, 19:27   #34
zenfree
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Bugün İstanbul 10. Bonsai Atölye Çalışması çok güzel bir mekanda gerçekleşti. Programın havai köklendirme ve kök budama kısmına katılamadım. Ancak budama ve telleme bölümleri gayet anlaşılır ve yararlı oldu. Tekin Hoca uygulamalarını ustalıkla bizlere aktardı.

Çalı görünümünde bir fidanın, budama teknikleri ve kurallarıyla budandığında nasıl bir ağaç görünümü aldığını hayranlıkla gördük. Bonsai ile ilgileneceklerin doğaya ve ağaçlara daha gözlemci bir gözle bakmaya ihtiyaçlarının olduğunu, yılların ağaçlar üzerindeki etkilerini farketmeleri gerektiğini öğrendik. Sanki bonsai felsefesini biraz olsun farkettik. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Mekan sahibi Ergün Beyefendiye hatırlayamıyorum, mekanını bizlere açması ve ikramlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Henüz bir bonsai çalışmam yok. Atölye çalışmalarına katılmaya devam edersem ki, mutlaka istiyorum sanırım bir fidan ile başlayabilirim. Katılımcı arkadaşlara çok teşekkürler.


Düzenleyen zenfree : 17-04-2011 saat 20:34 Neden: ekleme
zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön