Sn. hsan72,
675 nolu mesajı yazıp küfreden de sensin, 676 nolu mesajı yazıp takdir eden de. Ben şimdi senin hangi mesajını kaale alıp cevap vereyim. Bir önceki mesaj dada yazdım. Özür dilemek bir meziyettir. Ama sen öyle laflar ediyorsun ki, beni forumdan ikibuçuk yıldır tanıyan bir arkadaşım sana belki de gereksiz yere sert çıkmak zorunda kalıyor. Ama sen yine anlamamakta ısrar edip, hakaret edecek kadar küçülüyorsun.
İnsan bir topluluğa merhaba derken önce bir çevresine bakınır. Ben nereye adım attım diye. Bilmiyorum yaşın kaç ama ben belkide yaşça büyüğün olarak konuya girişteki yaman çelişkini hatırlatmak istemiştim sana.
624 nolu ilk mesajını istersen bir daha oku, sonra
626 nolu mesajını oku.Daha sonra da benim sana yazdığım
627 nolu cevabı oku. Ben sana hakaret mi etmişim, küfür mü etmişim, iftira mı etmişim. Ama sen ne konuyu baştan sona okuyup, ne de bana cevap yazan arkadaş kim diye araştırmadan benim bu siteden para kazandığı mı, oda yetmezmiş gibi değişik isim alıp çift kişilikli olarak yazdığımı iddia ediyorsun, o da yetmiyor küfrediyorsun.
Söyle, sen nasıl bir insansın? Sana hangi mesajını esas alarak hitap edeyim. Biraz okusan, bana yaptığın çirkin iftiraya kızıp sana kızgınlıkla mesaj yazan arkadaşın bu forumda benden daha eski bir geçmişe sahip olduğunu göreceksin ve hem tekrar iftiralara devam etmeyeceksin (Foyamı ortaya çıkarmak gibi), hem de küfür etmeyeceksin.
Eğer bu forumda kalacaksan bu yazdığın mesajların ayıbından nasıl kurtulacaksın bilmiyorum? Bu insanların yüzüne nasıl bakacaksın? Gerçi sanal ortamda kimsenin yüzünü görmüyorsun ama bu forumda yaşadıkça arkadaşlık ve dostluğun ne olduğunu da öğreneceksin. Ama sizden ricam bir konuyu okumadan ve çevrenizi tanımadan insanlara küfretmeyin. Sonra çok mahçup olursunuz, tabii ki içinizde ve yüreğinizde birazcık kırıntı kaldı ise.
Bu yaptığın mesaj sonu imza olarak yazdığın kelamlara da ters. İnsanlar da davranışları ile bazı şeylere müstehaktırlar. Bu yüzden bir önceki mesajda "Allah müstehakını versin" diye yazmıştım. Bu yüzden bu mesajlarına cevaben de diyecek başka söz bulamıyorum. İnsanlar sevgide de saygıda da, bunun zıddı kızgınlıkda ve nefrette de yaptıklarının karşılığı olarak bazı şeylere müstehak olurlar. Bu yüzden bu mesajımı da "Allah müstehakını ve layıkını versin." diye bitirmek zorundayım.