View Single Post
Eski 16-04-2011, 17:25   #1455
tria99
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2011
merhaba selahattin bey ben siteye yeni üye oldum b5a hakkında merak ettiklerim ve bana yardımcı ola bileceğiniz konularda tavsiyelerinizi bekliyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
mesleğim muhasebeciyim, yaklaşık 1 ay önce 100 dekar yer kiralım 10.000 tl ve dekar başı su parası 100 tl oda 10.000 tl tutuyor sürdürmek tohum falan fian derken yaklaşık 50.000 üzerinde masrafım olacak. bu tarlaya karpuz ekmeyi düşünüyorum.
****** bütün paramı bu işe yatırdım son kuruşuna kadar.
karpuz yetiştiriciliğinde bana yardımcı ola bilirmisiniz, b5a rahatlıkla kullana bilirmiyim,
b5a'nın yanında başka kimyasal gübreler kullanmalımıyım **** organik gübreler.
ben tarımcı değilim gçen sene 2 dekar yerimize karpuz ekmiştim ve dekarında 4 ton ürün oldım toplamda 8 ton. fakat bir gezimde bileciğin bir köyünde karpuz tarlası gördüm okadar güzel yetiştirmişki çiftçimiz bakmaya doyamadım maşallahı vardı dekarında en az 20 ton ürün kaldırmış olmalı. tohum aynı tohum, aynı cins karpuz ve yetştiricilikte elimden gelen özeni gösterdim ziraat mühendisi bir arkadaşın tavsiyesiyle.
benim beceremediğim bir yer olmalı diye düşündüm.
sizden ricam b5a kullanımında verim artışı olurmu yüzdeliklere vurulacak kadar bir artış.
b5a'nın yanında başka gübreler kullanmalımıyım.
hastalıklarla mücadelede kimyasal ilaçlar kullanmam b5a'nın etkisini azaltırmı.
çiçeklerde döllenmeyi sağlamak için döllenme ilaçları kullanmam bir zarar verirmi.
tohumları toprağa dikmeden önce b5a'yı toprağa veriyoruz ve sürdürüp tohumları eke biliyoruz, peki sonrasında sadece yaprak gübresi olarakmı kullanıyoruz b5a'yı.
salma sulama yapacağım sulama esnasında suya sala biliyoruz sanırım.
yaprak gübrelemede demir , çinko gibi her hangi bir ilaç kullanmamız gerekiyormu b5a dan sonra.
YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

tria99 Çevrimdışı   Başa Dön