View Single Post
Eski 15-04-2011, 14:27   #100
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Somut olarak neler yapabiliriz sorusu çok çeşitli tabii. Ben işe kendimden başladım. Mümkün olduğunca araştırmaya çalışıyorum yediklerimi. Mısır ve soyanın büyük bölümü ithal ediliyor ve Gdo lu oldukları yönünde çok yazı okuyorum. Mısır içerikli yiyecekleri tüketmemeye çalışıyorum ama çoğu iilenmiş üründ ekullanılıyor.

Coğrafya öğretmeniyim. 10 sınıf coğrafya müfredatında '' geçmişten günümüze ekonomik faaliyetler '' ünitesinde, günümüz teknolojisinde ve alt başlık olarak Gıda teknolojisindeki değişimler de var. Kitabın ilgili kısmındaki metin şu şekilde yazılmış:

'' Tarımda yakın zamana kadar ağırlıklı olarak klasik bitki ıslahı yöntemleri kullanılmıştır. Yirminci yüzyılın sonlarında biyoloji alanında önemli gelişmeler olmuş ve bu gelişmeler, insanoğlunun tarımsal ürün ihtiyacının karşılanmasına da yansımıştır.
Son yıllarda, biyoteknoloji ile gen aktarımı yapılarak hastalıklara daha dayanıklı ürünler elde edilmektedir. Biyoteknolojinin temel amaçları arasında yeni çeşit geliştirmek ve mevcutlarda genetik çeşitlilik oluşturmak da sayılabilir.
Günümüzde kaybolmakta olan türlerin korunmasında, çoğaltılması zor olan türlerin üretiminde, çeşitli doku kültürü yöntemleri uygulanmaktadır.
Biyoteknolojinin dünyadaki tarımsal gıda ihtiyaçlarını karşılamada etkili bir yöntem olduğu savunulsa da bunun insan sağlığını tehdit ettiğini ileri süren görüşler de mevcuttur. Buna rağmen hızla artan dünya nüfusunun ihtiyacını karşılamak için, tohum geliştirmede kullanılan bu teknik şimdilik vazgeçilmez olarak görülmektedir. ''

Sistem, hükümet vs. daha çocuk yaşta beyinleri yıkıyor. Gdo lu ürünlerin faydası ve vazgeçilmezliği bakımından. Hergün çöpe atılan milyonlarca ton ekmek, yiyecek vs den bahsedilmiyor tabii. Dünya nüfusunun niye böyle çekirge sürüsü gibi arttırıldığı da konuşulmuyor, tam tersine 3 çocuk baskısı yapılıyor.

Ben tabii, Gdo lu tohumların potansiyel tehlikesi, gdo lu bitkilerin yan tarladaki diğer bitkileri de tozlaşmayla dönüştürmesi, kısır tohumlar ve Küresel tohum Mafyaları, tarım ilaçları ve suni gübrelerin zararları vs konusunda bilgilendirmeye çalışıyorum. Çocukların genel sorusu şu oluyor: '' hocam bizim elimizden ne gelir ki? ''
Yakında seçmen olacaklarını ve ülkeyle ilgili her konuda ellerinde güç olduğunu, tüketici olarak haklarını kullanmaları, üretici ve satıcılara soru sormalarını, talep etmelerini tavsiye ediyorum. Bu bile çok mühim bir değişimi sağlayabilir. Şu örneği verdim: Migros' un müşteri profili genelde üst ve orta sınıf yani daha zengin bir kitle. Kodamanların canı tatlı olduğu için veya daha eğitimli kitle sorguladığı için Migros '' iyi tarım uygulamalarına '' geçmek zorunda kaldı ve en azından ziraai ilaç vs, daha kontrollü tarım ürünlerine standlarında yer veriyor. Kimse sorgulamasa ve baskı uygulamasa böyle bir şeye adım atmaz kapitalist şirketler.

Organik pazarları anlatıyorum. İnternetten onlara çeşitli ekolojik linkler, bilgiler vs paylaşıyorum. Bitkilerle ilgili çalışmalarımı hatta solucan gübresi deneylerimi bile paylaşıyorum. Birçoğunda bir şeyler uyanıyor. Belli mi olur, yarın kimisi yasa yapıcı, uygulayıcı, idareci vs olur. Daha iyisi, ekolojik aktivistler yetiştiriyorum galiba

Şimdilik bu harekete katkım bu şekilde olabiliyor.

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön