Merhaba sevgili limon; taktım ya şimdi güzeller güzeli armandii ye, araştırma yaparken şu bilgiye ulaştım ve sizinle de paylaşmak istedim. Benim armandii daha çok küçük ama yinede deniycem.

(Clematis Armandii nasıl çoğaltılır?
1- Haziran ayında, iyice olgunlaşmış ama bu baharda oluşmuş genç bir dal seçilir. En üstteki en yeni yapraklı kısmı kesilip atılır. 8 cm kadar bir dal parçasında sadece iki yaprak bırakılmalı. En alt kısım dala eğik olarak, çaprazlama gibi kesilmeli. Sonra tepe çeliği yazımda anlattığım gibi dikilir ve bakımı ona göre yapılır. Veya Atatürk çiçeği üretilmesi hakkındaki yazımda olduğu gibi.
2- Nisan sonundan yaz ortasına kadar havai daldırma yöntemlerinden şu şekilde çoğaltabilirsiniz: Uzun bir dalını toprağa yaklaştırın, dalın orta yerinden bir kısmını hafifçe toprağa gömün, çıkmasın diye üstüne ağır bir tuğla gibi büyük bir taş koyun. Bir ay sonra köklenmiş olur. Bunu keserek başka yere dikin.) ne dersiniz denemeye değer mi? Sevgiyle kalın.... Sonradan aklıma geldi;

diğer Klematis cinslerinden birinin 2 uç dalını sardırırken kırdım ve her zaman yaptığım gibi dibinde toprağa diktim. İlk önce boynu bükük toprak üstünda yatarlarken şimdi dimdik duruyorlar.

Hani bir ihtimal diyorum ama....

gelşmelerini takipteyim. Selamlar.... alıntı: bitkivecicek.com