View Single Post
Eski 26-02-2007, 00:10   #23
unal
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-12-2006
Şehir: manisa
Mesajlar: 12
Her ne kadar konu soğumuşsa da ilerde bu tür problemlerle karşılaşma ihtimali olan arkadaşların yararlanabileceğini düşünerek bu konu ile ilgili temel bilgileri paylaşmak istedim.

Eğer kesilmesi istenen ağaç Orman Kanunu kapsamında kalan orman ağacı statüsünde olan bir ağaç ise örneğin çam, sedir vs. ağacı kendiniz ekseniz ve tapulu mülkünüz üzerinde olsa dahi ağacın kesilmesi için bulunduğunuz yerde olan Orman İşletme Şefliğinden izin alınması gerekli.

Aksi takdirde bu orman kanununa muhalefet olur ve ağacı kesenleri C.Savcılığına ihbar ederseniz şahıslar kendini yargılanırken bulurlar.

Eğer ağaç bu kapsamda değil ise ve örneğin bir site yahut apartman bahçesinde ise ancak yönetim kurulu kararı ile kesilmesine karar verilebilir.

Eğer ağaç anıt ağaç ise gene Kültür ve Tabiyat Varlıkları Kanununa muhalefet suçundan yargılanabilirler. Kanunlarımız ve Anayasamız ormanlarımızı ve ağaçlarımızı koruma altına almışlar.

Ancak bu kanunların uygulaması insanımızın ve yetkililerin duyarlılığına kalmakta.Fazla teknik detaya girerek sıkmak istemedim ancak bu tür konularda(ağaçların kesilmesinin engellenmesi) problemi olanların sorularını sitede yanıtlamak bu işten biraz anlayan biri olarak benim için keyif olur. Saygılar.

unal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön